Search
en-USsl-SI
RaziskovanjePublikacijeKnjiga

Postojna, moj novi dom



Založba: Urbanistični inštitut RS - 2019

Kratka predstavitev


Knjižico z informacijami za priseljence "Postojna, moj novi dom" smo pripravili kot eno od pilotnih aktivnosti v okviru projekta PlurAlps: Priseljevanje, kulturna raznolikost in pluralizem kot priložnosti za območje Alp (program INTERREG Območje Alp). Prinaša osnovne informacije o razpoložljivih storitvah na področju sociale, zdravstva, izobraževanja, zaposlovanja, učenja slovenščine, pomoči pri sporazumevanju ter informacije o kulturnih, športnih in društvenih dejavnostih v lokalnem okolju vsake od treh pilotnih občin. S knjižico želimo priseljencem olajšati prve korake v novem okolju in jih spodbuditi, da se vanj dejavno vključijo. Knjižice so pripravljene za občine Jesenice, Kamnik in Postojna, ki so se dejavno odzvale našemu povabilu, da se vključijo v projekt in da z izvedbo pilotnih aktivnosti prispevajo k bolj vključujočemu okolju za priseljence. Informativne knjižice so pripravljene v štirih jezikih in sicer: v albanskem, angleškem, bosanskem in makedonskem. Brezplačni tiskani izvodi so na voljo pri ponudnikih storitev (centri za socialno delo, upravne enote, zdravstveni domovi, ljudske univerze…) v posameznih občinah.

Avtorji poglavij Urbanistični inštitut RS, Občina Jesenice, Center za socialno delo Gorenjska; enota Jesenice, Ljudska univerza Jesenice, Društvo UP Jesenice
Oblikovanje Schwarz Print d.o.o.
Kolofon
Avtorji:
Pri pripravi informativnih knjižic za priseljence so poleg Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, ki je partner v projektu PlurAlps, in podizvajalca, Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij CNVOS, sodelovali še naslednji deležniki iz pilotnih območij:
  • Jesenice: Občina Jesenice, Center za socialno delo Gorenjska, Enota Jesenice, Ljudska univerza Jesenice in Društvo UP Jesenice.

  • Kamnik: Občina Kamnik, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Zasebni vrtec Zarja, Center za socialno delo Osrednja Slovenija, Enota Kamnik, Javni zavod Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana.

  • Postojna: Občina Postojna, Srednja gozdarska in lesarska šola, BOREO Regijsko stičišče NVO, Center za socialno delo Primorsko Notranjska, Enota Postojna.

Avtorji fotografij: arhivi deležnikov
Izdajatelj: Urbanistični inštitut Republike Slovenije
Oblikovanje, prelom in tisk: SCHWARZ PRINT d.o.o.
Naklada: 1.200 izvodov
Brezplačni izvod
 
Ljubljana, oktober 2019
 
Datoteke
     

 

KONTAKT

Urbanistični inštitut Republike Slovenije
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana
ali p.p. 3419, 1115 Ljubljana


 Centrala + 386 (0)1 420 13 00
 Tajništvo + 386 (0)1 420 13 10
info@uirs.si
@UrbanInstitut
UIRS

KNJIŽNICA in INDOK CENTER

Delovni čas:
od ponedeljka do petka: 9.00 – 13.00

 + 386 (0)1 420 13 31, + 386 (0)31 581 528
  knjiznica@uirs.si

Loading
  • NOVIČNIK

    Bi bili radi obveščeni o novicah
    in delu Urbanističnega inštituta RS?

    Vpišite svoj e-naslov in se naročite!

Copyright 2024 by UIRS
Back To Top