Search
en-USsl-SI
RaziskovanjePublikacijeKnjiga

Spodbujanje pluralizma kot ključnega dejavnika za lokalni razvoj na Območju Alp

Elisa Agosti (CIPRA International Lab), Antonio Cristoforetti (Fondazione Franco Demarchi), Prisca Giaiero (Regione Piemonte), idr.



Založba: - 2019



Prelistaj ali prenesi PDF

Kratka predstavitev


Publikacija "Spodbujanje pluralizma kot ključnega dejavnika za lokalni razvoj na Območju Alp - Bela knjiga" je eden od rezultatov transnacionalnega projekta PlurAlps: Priseljevanje, kulturna raznolikost in pluralizem kot priložnosti za območje Alp, ki je v letih 2016 – 2019 potekal v okviru programa INTERREG Območje Alp. Dokument vsebuje priporočila o tem, kako spodbujati uvajanje inovativnih ukrepov za jačanje pluralizma in pri obravnavi selitev / priseljevanja ter s tem izboljšati privlačnost prostora in okrepiti družbeno kohezijo v skupnostih na območju Alp. Priporočila so osredotočena na lokalno raven, vključno z občinami, medobčinskimi subjekti in mrežami ter pokrajinami. Namenjena so akterjem iz javne uprave, poslovnega sektorja in civilne družbe, ki delujejo na različnih ravneh (lokalni, regionalni, nacionalni in nadnacionalni) in spodbujajo socialne, kulturne in gospodarske inovacije ter podpirajo pluralizem in blaginjo na lokalni ravni. Cilj teh ukrepov je - skladno z načeli evropskega stebra socialnih pravic - vzpostaviti bolj vključujoče trge dela in bolj vključujoče družbe za lokalno in priseljeno prebivalstvo.

Finančni vir Ta projekt sofinancira Evropska unija v okviru programa Interreg Območje Alp.
Kolofon
Prednostna naloga 1 Inovativno območje Alp
Referenčna št. projekta 407
Trajanje projekta: 1.11.2016 31.10.2019
 
Dežela Piemont
Corso Stati Uniti, 21
10128 Torino Italija
 
Uredniki: Elisa Agosti (CIPRA International Lab), Antonio Cristoforetti (Fondazione Franco Demarchi), Prisca Giaiero (Regione Piemonte), Leila Giannetto (FIERI), Nuria Mignone (Regione Piemonte), Robert Moosbrugger (Regionalentwicklung Vorarlberg eGen), Wolfgang Pfefferkorn (CIPRA International Lab), Irene Ponzo (FIERI), Miriam L. Weiß (Eurac Research)
 
September 2019
 
Ta projekt sofinancira Evropska unija v okviru programa Interreg Območje Alp.
Informacije in stališča, ki so navedena v tem dokumentu, izražajo mnenja avtorjev in ne nujno uradnega mnenja Evropske unije. Ustanove in organi Evropske unije ter osebe, ki delujejo v njihovem imenu, za morebitno uporabo informacij v tem dokumentu niso
odgovorni. Reproduciranje je dovoljeno ob navedbi vira.

 

KONTAKT

Urbanistični inštitut Republike Slovenije
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana
ali p.p. 3419, 1115 Ljubljana


 Centrala + 386 (0)1 420 13 00
 Tajništvo + 386 (0)1 420 13 10
info@uirs.si
@UrbanInstitut
UIRS

KNJIŽNICA in INDOK CENTER

Delovni čas:
od ponedeljka do petka: 9.00 – 13.00

 + 386 (0)1 420 13 31, + 386 (0)31 581 528
  knjiznica@uirs.si

Loading
  • NOVIČNIK

    Bi bili radi obveščeni o novicah
    in delu Urbanističnega inštituta RS?

    Vpišite svoj e-naslov in se naročite!

Copyright 2024 by UIRS
Back To Top